Volgens de standaard en dus erkende kleuren:
KLEUR:
- Effen fawn, al of niet gestroomd, met een
beperkt aantal platen.
- Fawn, al of niet gestroomd, met een middelmatig of overwegend aantal platen.
Alle nuances van fawn zijn geoorloofd, van rood tot licht bruin (café au lait). Volledig witte honden worden geclassificeerd als <<
gestroomd fawn met overwegend witte platen >>.
Uitleg:
- Effen fawn, al of niet gestroomd, met een beperkt aantal platen
Dit is "gestroomd" en "fawn":
Hoewel "fawn"
in de standaard vooraan staat genoemd is "gestroomd" de overheersende kleur binnen het ras.
Gestroomd;
- is zwart en fawn die samen in meer of mindere mate in een "streepjespatroon"
("brindle") aanwezig zijn waarbij de zwarte kleur overheersend is. Beperkt wit is toegestaan. Jonge honden kunnen vaak nagenoeg geheel zwart zijn, op latere leeftijd zal deze echter wel stroming ontwikkelen. Zwart is overigens geen diskwalificerende kleur.
Fawn;
- is effen en egaal reebruin met een kleurvariatie van rood tot lichtbruin ("café au lait", alle nuances zijn toegestaan). Beperkt wit is toegestaan
Fawn, al of niet gestroomd, met middelmatig of overwegend aantal platen.
Dit is "bont";
Bont;
- zowel gestroomd-bont als fawn-bont zijn toegestaan en hebben een middelmatig tot hoog aandeel wit. Geheel witte honden zijn ook toegestaan.
Kleuren die momenteel helaas in Nederland voorkomen
maar beslist niet zijn erkend
Blauw, of muisgrijs
- én varianten daarop zoals blauw-gestroomd,
blauw-bont, blauw-fawn e.d. De blauwe kleur kan qua tint verschillen van muisgrijs tot donkerblauw zoals bij een Duitse dog.
Chocolade of leverkleur
- én varianten daarop zoals chocolade-bont.
Black
and tan
- dit is een donkere basiskleur, bijvoorbeeld zwart met lichte, bijvoorbeeld reebruin, aftekeningen. Deze aftekeningen bevinden zich dan bijvoorbeeld op de snuit, boven de ogen (wenkbrauwen) op de borst en de poten. Ook kan de buik
de lichte kleur hebben.
Sinds 1 februari 2016 zijn Franse Bulldoggen met de niet erkende kleuren blauw, blue merle,
chocoladebruin en black & tan niet meer inzetbaar voor de fokkerij. Dit komt voort uit een convenant dat de Raad van Beheer met de Hollandse Bulldoggen Club en de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland heeft afgesloten.
De genoemde kleuren
komen in principe niet voor bij de Franse Bulldog en er is een vermoeden dat deze gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Door het afsluiten van dit convenant voorkomen we dat er gefokt wordt op een kleuren die mogelijk gezondheidsproblemen ontwikkelen.
Om de maatregel in het convenant ook daadwerkelijk uit te voeren, gaat de Raad van Beheer de kleuren van de reu en teef bij de dekaangifte vanaf 1 februari 2016 controleren.