Vachtkleur

Volgens de standaard en dus erkende kleuren:


KLEUR:

  • Effen fawn, al of niet gestroomd, met een beperkt aantal platen.
  • Fawn, al of niet gestroomd, met een middelmatig of overwegend aantal platen.
  • Alle nuances van fawn zijn geoorloofd, van rood tot licht bruin (café au lait). Volledig witte honden worden geclassificeerd als << gestroomd fawn met overwegend witte platen >>.

Uitleg:

  1. Effen fawn, al of niet gestroomd, met een beperkt aantal platen

Dit is "gestroomd" en "fawn":
Hoewel "fawn" in de standaard vooraan staat genoemd is "gestroomd" de overheersende kleur binnen het ras.

 Gestroomd;

  • is zwart en fawn die samen in meer of mindere mate in een "streepjespatroon" ("brindle") aanwezig zijn waarbij de zwarte kleur overheersend is. Beperkt wit is toegestaan. Jonge honden kunnen vaak nagenoeg geheel zwart zijn, op latere leeftijd zal deze echter wel stroming ontwikkelen. Zwart is overigens geen diskwalificerende kleur.

Fawn;

  • is effen en egaal reebruin met een kleurvariatie van rood tot lichtbruin ("café au lait", alle nuances zijn toegestaan). Beperkt wit is toegestaan


Fawn, al of niet gestroomd, met middelmatig of overwegend aantal platen.

Dit is "bont";

 Bont;

  • zowel gestroomd-bont als fawn-bont zijn toegestaan en hebben een middelmatig tot hoog aandeel wit. Geheel witte honden zijn ook toegestaan.

 

Kleuren die momenteel helaas in Nederland voorkomen
maar beslist niet zijn erkend

 

Blauw, of muisgrijs

  • én varianten daarop zoals blauw-gestroomd, blauw-bont, blauw-fawn e.d. De blauwe kleur kan qua tint verschillen van muisgrijs tot donkerblauw zoals bij een Duitse dog.

Chocolade of leverkleur

  • én varianten daarop zoals chocolade-bont.

Black and tan

  • dit is een donkere basiskleur, bijvoorbeeld zwart met lichte, bijvoorbeeld reebruin, aftekeningen. Deze aftekeningen bevinden zich dan bijvoorbeeld op de snuit, boven de ogen (wenkbrauwen) op de borst en de poten. Ook kan de buik de lichte kleur hebben.

 

Verbod fokken kleuren Franse Bulldog

Sinds 1 februari  2016 zijn Franse Bulldoggen met de niet erkende kleuren blauw, blue merle, chocoladebruin en black & tan niet meer inzetbaar voor de fokkerij. Dit komt voort uit een convenant dat de Raad van Beheer met de Hollandse Bulldoggen Club en de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland heeft afgesloten. 

De genoemde kleuren komen in principe niet voor bij de Franse Bulldog en er is een vermoeden dat deze gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Door het afsluiten van dit convenant voorkomen we dat er gefokt wordt op een kleuren die mogelijk gezondheidsproblemen ontwikkelen. Om de maatregel in het convenant ook daadwerkelijk uit te voeren, gaat de Raad van Beheer de kleuren van de reu en teef bij de dekaangifte vanaf 1 februari 2016 controleren. 

Nieuwe reacties

11.04 | 11:12

Beste Tinie,

Wj zijn opzoek naar een bulldogje. Wij willen graag een hondje van een erkende fokker. Hebben jullie binnenkort weer pups beschikbaar?

Groejt

25.03 | 19:10

Beste,

We zijn Saskia en Claudia, woonachtig in Sleeuwijk.

We zijn op zoek naar een leuke Franse bulldog voor onze Dario (Engelse Stafford).

Weten jullie wanneer jullie nestje gaat verwachten?

Graag hoor ik nog van u.

Groeten Saskia en Claudia

18.01 | 18:25

beste Tinie ,
ik ben opzoek naar een franse bulldog pup en wil graag via een erkende fokker een reutje bemachtigen .heb al 11 een dwerg schnautzer in huis

06.12 | 11:53

Hallo Jenny,
We hebben helaas voor jou en anderen die deze vraag ook hebben geen nestje gepland voor volgend jaar.